15:00
Atixa kopplad och provet avslutat. Likaså Finn-Pelé bryter för dagen.
 

14:30
I Byssträsk har man kopplat Jonna och avslutat provdagen. Erik Edvardsson har sett och hört nog i Ruskliden och är på väg till kollegiet. Steja däremot är inte riktigt klar ännu i Ruskliden.
 

14:20
Gnista fick dötappt i Djupliden. Lasse bryter för dagen. Likaså Raja av H-Stam. Även Jack Moon Butter ger upp för dagen. Rexa hon har nytt upptag i Norrgård.
 

14:10
Nova är kopplad och dagen avslutad. Även Saga är kopplad för hemfärd. Rexa hon har hittat ett nytt slag i Norrgård. På bilden ser vi Saga med matte Annette som verkar nöjd med dagen.
 

14:00
Diva kopplad pch provet avslutat. Likaså för Dante kopplad och på väg hem. Ruskametsän Wiiwi däremot hon tog upp för ett tag sedan och kör nu hårt i Svartliden. 
 

13:50
Nova jobbar på slag sedan en timme tillbaka. Även Rema markerar slag i Tuggenliden. Tuija är kopplad för dagen och man styr kosan mot Ansia. Rexa ger inte upp utan man gör ett nytt släpp.
 

13:40
Finn-Pelé jobbar på tappt just nu. Inga andra rapporter.
 

13:30
Gnista driver en besvärlig liten krabat som trycker ofta. Stabilt drev rapporteras från Ruskliden av domare Erik Edvardsson. Lintu är nu kopplad och provdagen avslutad. För hennes del blir det nu vila och att ladda om för DM i Fällfors 18-19 oktober.
 

13:20
Wiiwi går på nytt slag i Svartliden. Atixa har fått upp en ny hare och driver för fullt i Bjurträsk
 

13:10
Gnista driver hare har man konstaterat i Djupliden. I övrigt inga rapporter.
 

13:00
Saga i Gäddträskliden driver hare. Och Nova jobbar på slag sedan en stund. Och i Rusele blev det dötappt för Ila meddelar domare Kristian Gustafsson. Swea har nytt slag i Rönnås. Dante driver hare igen och som ni ser på bilden börjar dom bli lite vit.
 

12:50
Wiiwi kopplad på dötappt och nytt släpp i Svartliden. Började tro att man satt på Bodegan hos Beng-Ha. Provtiden slut för Lintu och man gör ett nytt släpp. Erik Edvardsson har precis mött Stejas hare som var av modell större. Och Gnista har fått upp i Djupliden. Diva har det jobbigt nu men jobbar på. 

12:40
Marita hon tog hjälp av turmössan och då kom haren direkt till henne. Vi får väl se vad kollegiet säger om det. Kan bli en VAR-Granskning på det för att tala fotbollspråk. :))
Jonna är släppt på nytt och det tog tre minuter för hitta nytt slag. Dante är släppt i nytt område och jobbar på slag.

12:30
På Björnvägen har man kopplat Jack Moon Butter och gör en förflyttning. Atixa jobbar på nytt slag i Bjurträsk. Ayla jobbar också på nytt slag i Dosliden.

12:20
Lasse är kopplad och man gör en förflyttning i Finnäs. Extra, extra från Bjurträsk där har man gjort ett nytt släpp. Lintu hon har fått igång sin hare igen. Raja av H-Stam fick inte upp efter allt slit med sitt slagarbete. Nu nytt släpp i Fikengård.  Sweas drev slutade vid ett torp och man har kopplat för ett tredje släpp.

12:10
Atixa är släppt i ny terräng i Bjurträsk och det har börjat att regna lite smått. Dante är kopplad och man gör en förflyttning i Fäboliden.

12:00
För Jonna blev det dötappt i Byssträsk. Men hon jobbar nu på ett nytt slag. Och man väntar på upptag. Ayla har man kopplat för att göra ett tredje släpp i Dosliden. Raija har tappt på skogsbilväg. Lintu har också tappt just nu.

11:50
Tuija har tappt på väg för tillfället och det har börjat att småskvittra lite regn. Lasse jobbar fortfarande på slag i Finnäs. Dante driver på i Fäboliden liten hare som går trångt. Diva har fått igång sin hare igen efter en vägtappt. Går lite knackigt just nu. Atixa har också fått igång sin hare igen. Raija driver på och det går i vida bukter. Steja driver på nytt efter en förflyttning och ett snabbt slagarbete.

11:40
Evertsdahls Saga är i Gäddträskliden idag och har fått upp. Så här ser Ruskametsän Wiiwis hare ut. Den befinner sig i Svartliden där Håkan Halvardsson dömer. Finn-Pelé driver igen efter en tappt. Och man försöker att få syn på drevdjuret. 

11:30
Inget att rapportera... Man verkar ha tagit lunchrast.

11:20
Gnista är släppt i ny terräng och jobbar på slag. Jack Moon Butter nytt släpp på Björnvägen. I Österå öser Tuija på och domare Westerlind drar streck på streck i skogsprotokollet. Swea har nu fått upp och man har sett haren meddelar domare Isaksson från Rönnås.

11:10
Rema är släppt i ny terräng. I Rusele har man sett haren men tappt just nu. Diva har också tappt meddelar man från Köningslund. Atixa kämpar på men har tappt även hon. Nova är kopplad och man flyttar. Och Raja av H-Stam jobbar på samma slag och ger sig inte.

11:00
Ayla jobbar på slag nu i Dosliden. Äntligen har Raija fått upp i Sätra-Mörka. Hennes långa slagarbete lönade sig. Trollfossens Extra Du Nord i Ristjärn har haft ett upptag. Tog slut i en bäck domare Karl-Ove gissar på Utter!
I Ruskliden har det tagit stopp och man gör en förflyttning. Swea verkar ha hittat  något och har släppt några väckskall.

10:50
Raija har jobbat på slag nu i två timmar. Avancerat över en kilometer och jobbar oförtrutet. Lintu har haft en längre tappt men driver nu igen. Man har sett haren två gånger där i Vinliden.

10:40
Tuija har fått upp på nytt i Österå och hare har man konstaterat. Swea är kopplad och man gör en förflyttning. Dante har haft tappt men drvier nu igen. Tydligen flera harar som skuttar omkring där. Diva hon driver hare meddelar domare Sahlin. Rexa är släppt i ny terräng. På bilden Dante som valde den minsta haren.

10:30
I Byssträsk har Jonna tagit upp meddelar domare Krånglin. För Finn-Pelé går det lite tungt just nu men han jobbar på.

10:20
Ruskametsän Wiiwi driver sedan en tid tillbaka. Drevdjuret ännu okänt. Upptag med synkontakt i Königslund för Diva. För Gnista tog det stopp direkt i Djupliden.

10:10
I Dosliden har man gjort en förflyttning och Ayla söker nu i ny terräng.

10:00
Raja av H-Stam jobbar nu på slag. Diva jobbar på och avancerar så det finns hopp i Königslund. Tuija är kopplad och man gör en förflyttning.

09:50
Sådana här fina saker har man hittat i Königslund. Nu väntar man bara på upptag. Lintu driver hare har man konstaterat i Vinliden. 

09:40
Ila har fått upp och likaså Finn-Pelé. Atixa driver en fin hare i Bjurträsk och på bilden är hon några minuter efter haren. Någon bild på haren hann man tyvärr inte med. Gnista har också fått upp i Djupliden.

09:30
Jack Moon Butter är kopplad och man gör en förflyttning. Swea har inte hittat några slag ännu i Rönnås. Diva däremot jobbar på slag i Königslund. Rema har också slag och Atixa har tagit upp i Bjurträsk. Och Lasse som idag befinner sig i Finnäs har slag. Och Steja driver på i Ruskliden. För Nova blev det stopp på väg man kopplar och gör ett nytt försök På bilden domare Bjarne Engström som verkar njuta av dagen. Man tror också att Finn-Pelé har hitta slag.

09:20
Dante har fått upp på Fäboliden och här spanar man för att få se drevdjuret. I Rusele jobbar Ila på men ännu inget upptag. Ayla har inte hittat något intressant ännu men söker på meddelar Mats Gustafsson från Dosliden.

09:10
Kärnträffens Gnista går på slag i Djupliden. Wiiwi jobbar på slag i Svartliden. Stejas drevdjur är ännu okänt. Jonna har släppt några väckskall i Byssträsk. Tuijas drevdjur har tydligen gått upp i rök i Österå. Och det verkar ju troligt då man ser denna brasa.

09:00
Lintu driver på Vinliden meddelar domare Gottne Lindgren. Drevdjuret är ännu okänt. På bilden ser vi vägvisare Göran och Ingeborg som verkar ha en hela Lappmyrbergets kennel i bilen.

08:50
Hullstabodarna Rexa går på sök i Norrgård. Nova har tagit upp på Fixarvägen och Tuija har tappt just nu. Steja har också fått upp i Ruskliden. På bilden poserar domare Erik Dahl med Raja Av H-Stam. 

08:40
I Rusele går Orrekullens Ila på slag. Steja går också på slag i Ruskliden. På bilden ser vi Ylwa Lidén och Solstrimmans Finn-Pelé innan släpp på Tallmyrvägen. Domare där är Bjarne Engström. 

08:30
På bilden ser vi Elin Johansson och domare Håkan Eleblad. Som idag dömer Raija som är i ledningen efter första dagen.
Spjutvikens Dante befinner sig på Fäboliden och jobbar på slag.

08:20
Stabile domaren Anders Sahlin på bilden. Königslund heter provområdet och Rålundens Diva sitter fint. Men nu är hon så klart lös och går på sök.I Byssträsk är det +9 grader på morgonen. I Bjurträsk går Atixa på slag. Och i Österå hann bara domare Börje Westerlind få upp en eld så blev det upptag.

08:10
Samtliga hundar torde nog vara släppta nu och en spännande dag 2 väntar. Här en bild på Nova med matte Therese och domare Marcus Edvardsson.

08:00
Lappmyrbergets Tuija klar för start dag 2. Vägvisare Nisse Persson verkar också startklar. Tyvärr en strykning nu på morgonen. Då vår norske vän Trine tvingades kasta in handuken för Högbrons Ylva.