Resultat Dag 1 EKL
Resultat Dag 1 ÖKL

15:00
Steja är kopplad och på väg till Ansia. Pelé är också kopplad och på väg. Provtiden är ju slut 15:00 och dagens resultat kommer att presenteras här. Bra kämpat idag alla hundar, mattar, vägvisare och domare.

14:50
I Rusele har man kopplat Jonna och avslutar dagen. Likaså i Ruskliden Trollfossens Extra Du Nord och Svartliden där Rema gick. 

14:40
Evertsdahls Saga har slag meddelas det från Björnvägen. Men nu börjar det att bli knappt om tid. Raija är i Lycksele nu och hon blev kopplad på fullt drev 13:43. 

14:30
Lasse meddelar att han är kopplad och avslutar dagen.
I Rönnås har Ila tappt och domare Isaksson passar på att vila öronen. 

14:20
I Byssträsk verkar det problematiskt med haren just nu. Lintu kopplad och man avbryter för dagen.

14:10
Ayla har en hare på benen och förstås inga planer på att bryta för dagen. Trollfossens Extra Du Nord har tappt i Ruskliden. 

14:00
Diva får lördagsgodis och mystäcke. Medan domare Eleblad slutför det sist på skogsprotokollet. Rexa är kopplad för dagen och likaså Spjutvikens Dante.

13:50
Swea är kopplad och man avbryter för dagen. Även Gnista är kopplad och man styr kosan mot Ansia Camping. I Byssträsk däremot har man inga planer på att bryta och domare Krånglin har nu sett haren som Tuija driver sju gånger. Rema kopplad och skall släppas på nytt. Atixa kopplad och man bryter för dagen.

13:40
Tappt just nu i Ruskliden meddelar Erik Edvardsson. För Karl-Ove Granström i Ristjärn där klingar drevet och man har sett haren 2 gånger. Ruskamätsen Wiiwi står för underhållningen. I Rönnås har man nu konstaterat hare som drevdjur. 

13:30
Diva kopplad och provdagen är slut. Marita ser glad och nöjd ut...jag undrar jag. Steja har tagit upp och driver för fullt. Även Ila har fått upp i Rönnås och domare Isaksson meddelar ännu okänt drevdjur.

13:20
Efter ett långt slagarbet är Ayla kopplad för ett tredje släpp. Dante reste sin hare men det blev Highway To Hell... väg i 1,4 km och sedan tappt. Man gör ett nytt försök. 

13:10
Raja Av H-Stam är kopplad i Långsele och man avslutar provdagen. För Atixa blev det stopp och man gör ett nytt försök. Sweas drevdjur fortfarande okänt och drevet går vida bukter. Här ser vi Raja efter avslutad provdag.

13:00
Raja har just nu tappt i Långsele men jobbar på. Orrekullens Ila tog upp 12:28 än så länge är drevdjuret okänt. Lintu jobbar fortfarande på slag och har avancerat långt. Raija har tagit upp på nytt i Bjurträsk efter ett kortare slagarbete. Nova har hittat något att jobba med och likaså Jonna. Jack Moon Butter driver hare har man konstaterat. 

12:50
I Byssträsk har man sett Tuijas hare 2 gånger. Gnista går på nytt slag i Vinliden.

12:40
Tuija har tagit upp. Och Rexa driver en liten hare. Divas hare däremot är XXL. Och Eleblad har tagit på sig hjälm och skyddsväst. I Ruskliden har man konstaterat hare som drevdjur för Trollfossens Extra Du Nord och just nu tappt. 

12:30
Tuija jobbar på nytt slag sedan ett tag. Och Rexa har tagit upp på nytt. Diva har haft tappt på väg men verkar vara på rätt spår nu igen. Atixa har haft tappt men jobbar på bra borta på Tallmyrvägen. 

12:20
Lyckad förflyttning för Jack Moon Butter som tog upp 12:07. Drevdjuret inte konstaterat ännu. Steja jobbar på nytt slag meddelar Marcus Edvardsson. 

12:10
Ayla går på slag sedan en tid tillbaka. Divas hare har man sett en gång till med Diva tre minuter efter. Här ser vi Eleblad räkna drevminuter. Raja hon kör på i Långsele och solen skiner.

12:00
Tuija söker fortfarande efter ny hare i Byssträsk. Atixa har lite problem med haren men jobbar på. Steja är kopplad efter dötappt på väg. Ylva söker fint i terrängen meddelar domare Petter Lindvall men inga nya slag ännu. Nova är släppt på nytt i Tuggenliden. Och likaså Steja på Fixarvägen. Rexa arbetar på nytt slag och äntligen upptag i Ruskliden för Trollfossens Extra Du Nord.

11:50
Diva driver bra och man har nyss sett haren. Dante har fått ett pejlhalsband som fungerar och man gör ett nytt släpp. Nova kopplad för ett nytt släpp.

11:40
Ila är kopplad i Rönnås och man gör en förflyttning. Pelé är släppt på nytt och likaså Gnista i Vinliden. 

11:25
Jonna är kopplad i Rusele och man gör en förflyttning. Swea har rest på nytt drevdjuret är ännu okänt. I Långsele där rullar det på för Raja och man har sett haren. Och Lasse jobbar på just nu på en myr.

11:15
Pelé kopplad på järnväg. Inget bra ställe för en harhund. Tur att inlandsbanan inte är så hårt trafikerad. Lintu har hittat nytt slag och Rema är kopplad för ett nytt släpp. Steja har tappt sedan en tid tillbaka. Och för Wiiwi blev det dötappt i Ristjärn.

11:00
Lintu är släppt på nytt i Köningslund. För Rexa blev det dötappt och man gör en förflyttning. Och Tuija släpper man på nytt vid E:12 an. Saga går på slag vid Björnvägen. Och Raja driver på bra i Långsele rapporteras det.

10:45
Atixa har fått upp på Tallmyrvägen meddelar Bjarne Engström. Här Atixa och matte Maria innan släpp i morse.  

10:40
I Ristjärn har Wiiwi tappt just nu men man har fått se haren 6 gånger hittills. För Ylva blev det dötappt och man gör en förflyttning. Raja av H-Stam har fått upp. Även Rålundens Diva har fått upp meddelar domare Håkan Eleblad från Sätra-Mörka. Dante har fått upp på nytt och driver för fullt. Tyvärr har hans pejlhalsband tydligen lagt av. I Ruskliden har man kopplat och gör en förflyttning. På bilden ser vi Ayla som verkar vilja komma iväg.

10:30
I Dosliden är det dags för lite mat...eller lite kanske är fel uttryck. Ser trevligt ut och Swea jobbar på. Raja jobbar på i Långsele och Ayla är släppt på nytt.

10:20
Ruskliden där kämpar Trollfossens Extra Du Nord på. Och möjligen slag sedan en tid tillbaka. I Rusele har man bara haft tjädertuppar på bena så här långt. "Lasse" går på slag meddelar man från Hötjärnbränna där Christer Nilsson dömer. Gnista nytt upptag och man har sett haren. Steja har också fått upp och Marcus Edvardsson har sett haren. För Swea blev det döttappt och man har släppt på nytt. Jack Moon Butter har också släppts på nytt.

10:00
Raija har tagit upp i Bjurträsk. Dante klarade av tappten och man har sett haren. Tyvärr är det just nu tappt igen. Det strulade till sig för Gnista i Vinliden och det blev dötappt. Likaså blev det för Ayla i Djupliden. Bara att ta nya tag. Både Ylva och Lintu har tappt. Bilden visar Tuija som spanar efter hararna i Byssträsk innan släpp.

09:45
Kristian Gustafsson dömer Yebacken Jonna i Rusele och hon söker inga slag ännu. Som ni ser så jobbar Raja Av H-Stam på med sitt slagarbete i Långsele och man väntar på upptag. I Kattisavan kämpar man på för att få se vad Pelé driver, verkar vara en långspringare. Tuija har tagit upp i Byssträsk och ljuv musik klingar. 

09:30
Atixa jobbar på med sitt slag på Tallmyrvägen. Domare där är Bjarne Engström. Domare Börje Westerlind rapporterar att Rexa har tagit upp. Och likaså Ylva i Norrgård. Swea har tappt på väg just nu. Bilden visar Pelés framfart vid upptag.

09:15
Rema har tagit upp på Svartliden. Domare Marcus Edvardsson tar nu till ett väl beprövat trick för att få haren på bena...KAFFE är det som gäller på Fixarvägen. Ila jobbar på med sitt slag uppe på Rönnås.

09:00
Domare Karl-Ove Granström meddelar från Ristjärn att Wiiwi drver för fullt sedan en tid tillbaka. På Björnvägen är det lugnare så där passar man på att ta en kopp kaffe. Domare där är Arnold Holmgren och hunden som söker är Evertsdahls Saga.
Kärnträffens Gnista har också tagit upp och hon driver hare på Vinliden. Domare där är Ove Bergman.

Anders Sahlin nöjd domare som sett Lintus hare

08:55
Swea driver hare har man konstaterat i Dosliden. Dante han tappade nästan dirket men söker på. Tuija hon söker på i Byssträsk där Magnus Krånglin är domare.

08:50
Liljaskogens Ayla har tagit upp i Djupliden meddelar domare Jan Lindgren.

08:40
I Kattisavan kollar man på Hund-TV och lyssnar på Pelé som driver för fullt. Rema tycks också ha hittat något intressant/slag i Svartliden meddelar domare Håkan Halvardsson. Bara hoppas att det inte är för nära Bröderna Marklunds Bodega. :)
Smymyrhöjdens Steja har hittat slag meddelar domare Marcus Edvardsson från Fixarvägen.

08:30
Både Dante och Finn-Pelé har tagit upp på sina provrutor. Härlig morgon så här långt med flera snabba upptag. Nova jobbar på slag i Tuggenliden meddelar domare Gustav Ludvigsson.

08:25
Lintu har tagit upp meddelar Ingeborg från Köningslund. Domare där är Anders Sahlin.

08:20
Raija har jobbar på slag i Bjurträsk. Domare där är Leif Arvidsson. Kjell-Åke Isaksson som dömer Orrekullens Ila i Rönnås meddelar att Ila går på slag. Axemmy's Swea har tagit upp meddelar domare Mats Gustafsson från Dosliden. 

08:13
Nu börjar det att hetta till på Gäddträsklia då Dante har hittat slag. Likadant i Österå där Rexa har hittat något intressant.

08:05
Full fart i Kattisavan meddelar domare Christel Karlsson. Solstrimmans Finn-Pele är det som luftar öronen.

Ylva är släppt i Norrgård

07:55 
Dante väntar på att kolockan skall bli åtta. Tony Andersson dömer i Gäddträskliden

07:50
Raja Av H-Stam gör dom sista förberdelserna innan start. Domare är Staffan Wänstedt och Långsele heter provområdet.

07:45
Norska deltagaren Trine Opsand med Högbrons Ylva är klar för start. Rapporterar domare Petter Lindvall

07:30
Ytterligare en strykning kom igår kväll. Åivets Roj kommer inte till start idag utan skall till veterinären idag. En skada i foten är orsaken. Annars ser det ut att bli en fin dag för deltagarna. Enligt SMHI kan det förekomma lite dimma på morgonen.