15:00
Qvinnokampen 2022 är nu avslutad. Och nu väntar kollegium för att utse vinnaren.

14:50
Aya driver hare i Långsele.

14:40
Tuija driver hare

14:30
Nu har man kopplat Birk i Gäddträskliden. Tuija driver igen efter en kortare tappt. Hilda är kopplad och man bryter för dagen

14:20
Wiivi är kopplad och man åker från skogen. Likaså Daisy är kopplad och man bryter. Domare Edvardsson har beordrat full värme i bilen annars blir det poängavdrag.

14:10
I Alslund har man gett upp och Iza är kopplad. Birk har tagit upp på nytt i Gäddträskliden. Man får väl hoppas att det inte är någon avkomma till soptunneharen bara. Atixa kopplad med ett prisdrev. Likaså Diva är kopplad och man bryter.

14:00
Zäta bryter för dagen. Likaså Kahlo i Svartliden. Rebus är också kopplad och man bryter.  Flatmarkens Aya däremot driver för fullt i Långsele. Och i Gäddträsk kan det bli en bra dag om Butter håller i ett tag till. 

13:50
Tyvärr dålig mobiltäckning för en del domare. Men så är det i vildmarken. En hel del sådana här som lufsar runt i Lyckseleskogarna och bajsar. Denna hittade man i Rönnås. Pelé tyckte att det luktade illa. Vinna avbryter för dagen. 

13:40
Inga slag i Alslund för Iza ännu. Jonna är kopplad i Österå och man styr kosan mot Lycksele och Ansia.

13:30
Soptunneharen vann bataljen efter Tallträskvägen. Det blev dötappt för Birk. Men jag tror att jag vet var den haren har gömt sig. Och det är väl därför han kallas så.

13:20
Skrikupptag för Hilda i Gustavsberg. Daisy har slag i Ruskliden och domare Edvardsson fryser i blåsten. Han kanske skulle ta och prova samma sak som rutinerade domare Eleblad gör här på bilden. Tuija har tagit upp efter 20 min slagarbete i Djupliden. 

13:10
Lilly kopplad och man bryter för dagen. Jessie driver hare och är 1,5 min efter meddelar domare Tord Önnestig i Pauträsk.

13:00
Atixa driver för fullt i Rusele meddelar domaraspirant Tommy Wester. Det blev dötappt för Tuija men man gör ett nytt försök. Jubel i Gäddträsk man har sett haren och äntligen får domare Jonsson en välbehövlig fikapaus. Misstänkt rävdrev för Appi då drevet drog iväg 4,5 km. Men hon är släppt på nytt och söker som vi ser på bilden.

12:50
Rebus markerar slag och man väntar på upptag i Kattisavan. Zäta byter område för nytt släpp. 

12:40
Atixa har tagit upp i Rusele och man har sett haren. Iza har man flyttat på lite och nytt släpp. Knall har också flyttat och är släppt på nytt. Rebus har gjort fina sökturer och nu tror man på slag. Jonna verkar ha hittat en ny hare och väcker lite. Roj har tappt på en väg. Och Lovis hittade en björnåtel.
Ila går på slag. Daisy är släppt i nytt område

12:30
Jonna är släppt i nytt område. Och det var synd att den ljuva musiken tystnade i Österå. Wiivi har en vägtappt nu. Och i Gäddträsk är det drev. Men på vad...?

12:20
Inga nya slag för Ila ännu. Soptunneharen har gett sig av ut på Tallträskvägen och Birk har problem. Jessie har tagit upp på nytt i Pauträsk. 

12:10
Appi har slag och man väntar på upptag. Atixa har också hittat något att jobba med. Där kom upptaget för Appi i Umgransele.

12:00
För Jessie blev det dötappt i Pauträsk. Men hon går på nytt slag nu. Tuija har en vägtappt men har drivit bra. Butter i Gäddträsk kör på men drevdjuret fortfarande okänt. Aya går på nytt slag i Långsele. Zätas hare verkar vara rädd för skog. Håller sig mest efter väg. Det tog stopp för Jonna bland vindfällorna. Och Pelé kopplad efter prisdrev.

11:50
Wiivi driver hare i Dosliden och allt är frid och fröjd där. Diva kopplad efter ett stabilt drev. Och man gör nytt släpp. Äntligen går Hero på slag i Ristjärn. Iza går på nytt slag i Alslund. För Rebus blev det dötappt på vägspringaren till slut.

11:40
Så här ser han ut soptunneharen i Gäddträskliden. Han ser då inte ut att släpa på någon soptunna i alla fall. Lilly är släppt i nytt område och går på slag i Långliden meddelar domare Arnold Holmgren.

11:30
Tuija har fått igång en hare och det är bra fart i skogen meddelar man från Djupliden. För Hilda går det bra i Gustavsberg och haren har man sett. Zätas hare har tryckt flera gånger i vägkanten så där är det race efter vägen. Wiivi har tagit upp nu i Dosliden. Aya söker efter slag i Långsele.

11:20
Appi söker för fullt men inga slag ännu. För Ila tog det stopp i Norrgård och man gör ett nytt släpp. 

11:10
Domare Westerlind noterar nu första tappten i Österå för Jonna. Tydligen bland en massa vindfällor. Rebus fick tag i en besvärlig hare som springer väg långa sträckor. Tur att Britta och Rebus fick Västerbottens snabbaste domare idag. Saga går bra i Kroksjö och minuterna tickar på. Atixa skall flytta och släppas i nytt område.

11:00
Ayas hare gick upp i rök. Och man har släppt på nytt. För Iza blev det dötappt och man skall pröva på en ny hare. Butter har fått upp i Gäddträsk drevdjuret dock okänt ännu. Vinna är kopplad och man flyttar en bit. Likaså för Tuija. 

10:50
Birk öser på bra med soptunneharen och man har sett haren flera gånger. Man undrar ju om han släpar på en soptunna eller varför man har döpt haren till det. Kanske får vi en förklaring snart av domare Bjarne Engström. I Österå där sjunger det i skogen för domare Westerlind. Rebus hare stack iväg 2 km efter väg. 

10:40
Zäta har en vägtappt nu och haren har visat upp sig flera gånger i Vinliden. Rebus har löst sin tappt och driver för fullt. Chefen är på besök i Långsele. Och han har på sig löparskorna om det skulle behövas en snabb förflyttning. Bra där Kjell-Åke!
Steja har tagit upp på Björnvägen.
 

10:30
För Saga blev det dötappt på första haren. Men hon har fått i gång en ny i Kroksjö. Aya har problem efter en väg. I Svanamyra mår man gott vid elden. Knall och domaren är ute på vift. Rebus har tappt på väg och Jessie har också taptt just nu. 

10:30
För Saga blev det dötappt på första haren. Men hon har fått i gång en ny i Kroksjö. Aya har problem efter en väg. I Svanamyra mår man gott vid elden. Knall och domaren är ute på vift. Rebus har tappt på väg och Jessie har också taptt just nu. 

10:20
Pelé driver men är tydligen lite långt efter. Zäta har tagit upp i Vinliden och drevet går i snäva bukter. Birk har också tagit upp meddelar man från Gäddträskliden. Tydligen är det soptunneharen som är på benen Förflyttningen gav utdelning. I Österå har Jonna nått till prisdrev nu. På bilden ser vi Zätas hare i Vinliden.

10:10
Kaffet smakade utmärkt rapporterar man från Dosliden. Inget upptag ännu för Wiivi där. Både Aya och Ila har tappt för tillfället. Men i Granberg där är det fullt ös för Diva meddelar Erik Dahl. Jonna driver bra i Österå och drevet går i fina bukter.

10:00
Jonna driver hare har man konstaterat i Österå. Tydligen hade den väldigt bråttomt. Lilly kämpar på med sitt slagarbete i Långliden. Rebus har man haft ur hörhåll men nu har det vänt och går tillbaka mot upptagsplatsen.

09:50
Daisy har tagit upp i Ruskliden men det är svårt att höra drevet i blåsten. Nu har äntligen Roj fått upp. Han som kämpade hela dagen igår. Jonna har fått upp i Österå. Ila driver bra i Norrgård och det närmar sig ett prisdrev.

09:40
I Österå börjar man få upp en skaplig eld. Men inget upptag ännu. I Gäddträsk är Butter idag och tydligen svårt att hitta slag. Likaså i Ristjärn där man har kopplat och skall flytta. Verkar som att blåsten ställer till en del.
I Granberg är det i alla fall upptag för Diva och hon driver hare.

09:30
Pelé har tappt just nu men man har sett hare 3 ggr i Rönnås. Roj har man kopplat och skall göra en förflyttning. Han hade svaga slag. Likaså i Gäddträskliden gör man en förflyttning. Aya har tagit upp i Långsele och nu väntar några spännande timmar. Rebus har tagit upp i Kattisavan och vi må väl hoppas att det är hare och inte nån "Lurvpösa". Tuija driver hare i Djupliden meddelar domare Ari Forsmark.

09:20
Tyvärr verkar det blåsa en del idag. I Ruskliden har man tagit skydd mot blåsten och Daisy jobbar på slag sedan ett tag. Iza har tagit upp i Alslund och man har sett haren 2 ggr. Och Atixa jobbar på i Rusele. Vinna går på slag i Trehörningen. Likaså Aya i Långsele. Och i Dosliden gör man en upptagareld åt Wiivi. 

09:10
Birk har slag ute på ett stort hygge. Men det verkar lukta svagt i blåsten. Ilas hare har man nu sett 2 ggr och drevet flyter på fint. På bilden Ilas matte som spanar. Rebus har hittat slag. Hero däremot har inte hittat något ännu i Ristjärn där Roger Bergren dömer.

09:00
Jessie har tagit upp i Pauträsk. Och Roj går på slag i Königslund.

08:50
Såntorpets Zäta går på slag i Vinliden meddelar domare Gunnar Wallström. Aya som leder efter dag 1 är i Långsele men inga slag ännu. Kahlo är i Svartliden och markerar slag nu. Och Hilda har fått upp i Gustavsberg där är Håkan Eleblad domare. Här ser vi hur han spanar efter haren.

08:40
Jonna har släppt några väckskall i Österå så där är något på gång. Appi verkar också ha hittat något intressant. Likaså Diva i Granberg. Här på bilden med matte Marita. Ila har tagit upp i Norrgård och man såg haren i upptaget meddelar domare Rickard Sjöstrand. Törmarkens Lovis driver för fullt i Fäboliden. Och Iza har slag i Alslund

08:30
Pelé har tagit upp meddelar domare Hans Olofsson från Rönnås. Ila går på slag i Norrgård. Likaså Wiivi i Dosliden. Här ser ni Gunn-Britt Vallgren göra sig klar för start. I Kattisavan finns det tydligen två Björn meddelar domare Björn Berg.

08:20
Atixa har hittat nattslag och börjar jobba på i Rusele. I Gäddträsk leker livet och kaffet är på G. En kaffesugen domare ser vi på bilden.
Jan-Erik Jonsson väntar på en kopp. Saga i Kroksjö har fått upp. Lilly har slag i Långliden meddelar domare Arnold Holmgren

08:10
Sunnerbobygdens Appi med matte Reene klara för start i Umgransele. Tydligen är det frost på en del provrutor. Men solen lär väl snart börja värma så det verkar bli en fin dag.

08:00
Ny morgon, nya möjligheter. Här laddar Vinklumpens Rebus upp med matte Britta Lindgren och domare Björn Berg. +3 grader och lätt vind i Kattisavan.