LIVERAPPORTERING Dag 1

15:00
Provdagen är nu slut. Diva kopplad. Hur det är med Butter som driver räv har vi inte klart med just nu.  Iza skall också kopplas och hon har prisdrev.

14:50
Butter driver räv som man sett 2 ggr. Birk reste en hare till men är nu kopplad för dagen.

14:40
Atixa kopplad för dagen.

14:30
Tuija kopplad och åker mot Ansia Camping.

14:20
Diva har full koll i Gäddträskliden och driver riktigt bra meddelar domare Bjarne Engström. På bilden Divas hare Jessie är kopplad i Granberg och man avbryter för idag.

14:20
Diva har full koll i Gäddträskliden och driver riktigt bra meddelar domare Bjarne Engström. På bilden Divas hare Jessie är kopplad i Granberg och man avbryter för idag.

14:10
Ila går på slag i Svanamyra men tiden för prisdrev börjar bli knapp. Butter upptag 14:08. Wiivi kopplad och man avsluta dagen. På bilden en nöjd matte med domare Ari Forsmark och vägvisare Gunnar Hildingsson.

14:00
Atixa har fått upp på nytt i Stugusjö. Och även Iza har fått upp i Umgransele.

13:50
Pelé kopplad och man söker sig mot Ansia Camping. Roj har också gett upp i Byssträsk. Hero kopplad och man är nöjda med dagen. Likaså Saga och Knall.

13:40
Det blev 1-0 till haren i Österå. Men matte ändå nöjd med dagen. Och är matte nöjd då kan det bli en riktigt bra avslutning på dagen. Ja för hunden då så klart. Muzze kopplad på fullt drev i Ruskliden och det var hare. 

13:30
Birk på slag och jobbar på. Vinna kopplad och provet avslutat. Lilly också kopplad och man bryter för dagen. Tappt för Jessie i närheten av upptagsplatsen.

13:20
Aya och matte Angelica på bilden. Som nu fått tillbaka färgseendet igen efter den hårda anspänningen. Kopplad och man bryter för dagen. Daisy är också kopplad och man bryter för dagen. Wiivis matte hade hoppats på ett upptag föra 13:00 men icke. Men Wiivi kämpar ändå på. 

13:10
Saga har prisdrev i Fäboliden. Och är släppt på nytt. Spänningen har svalnat i Höglunda och Ayas matte har numera normal puls.  Appi släppt på nytt i Rönnås. Nytt upptag för Diva. Lovis driver för fullt i Ristjärn och man har sett haren 5 ggr meddelar domare Roger Berggren.

13:00
Zäta jobbar på i Alslund och Jessie driver hare i Granberg. Iza jobbar på med sitt slag i Umgransele. Lilly har hamnat i ett Contortabestånd fullt med vindfällor. Men slag har hon. Tungt går det för Roj som snart jobbat i 4 tim på slag. Muzze har tagit upp på nytt i Ruskliden.

12:50
Domare Westerlind börjar använda grov ord om haren i Österå. Tror att det beror på att får springa en del :) Pelé går nog på slag igen. Atixa går på slag. Hero driver igen och på bilden en nervös matte. Wiivi har möjligen slag.

12:40
Wiiwi nu släppt efter förflyttning och ligger ute på sök igen. Lennon bryter för dagen. Det blev dötappt för Steja som nu skall kopplas och släppas på nytt. På bilden ser ni Ayas hare som försöker hitta på nå jävelskap. Lille krabaten i Bjurträsk får nu en välbehövlig vila då Tuija är kopplad. 11 ggr visade han upp sig. 

12:30
Blev en kort lunchrast...
På bilden ser vi en matte som tydligen skall vara nervös!! Rebus har fått igång haren igen och Britta kollar på Hund-TV. Diva jobbar på slag som är svaga. Likadant för Daisy. Siri har fått upp på nytt. Knall kopplad och har prisdrev. Lilly är släppt på nytt efter en förflyttning. Spänningen är olidlig i Höglunda enligt Ayas matte.

12:20
Nu verkar det vara lunchstängt i Lycksele. Inte ett meddelande på 10 min.

12:10
Steja har tappt sedan ett tag. På bilden domare Kjell Fredin som spanar efter haren som nyss varit på besök. Aya var 3 min efter. Birk kopplad och släppt på nytt. Tuija hon har fått bra fart på den lille krabaten. Och han har visat upp sig 9 ggr i Bjurträsk för domare Petter Lindvall. 

12:00
Heros hare har nu visat upp sig i Långsele. Och Siri går på nytt slag. Erik Dahl rapporterar från Granberg.
-Inget att rapportera...
Wiivi är kopplad då hon inte löste tappten. Man gör en förflyttning.

11:50
Vinna verkar trivas i Kroksjöskogarna. Minuterna tickar på och matte blir gladare och gladare. Aya har haft en tappt i Höglunda men driver nu igen. Wiivi har tappt sedan en tid i Gäddträsk. 

11:40
Hilda är också hon klar i Norrgård. Men domare Sjöstrand gick bet på kopplingen. Rebus hare tröttnade och har dragit iväg efter en grusväg. Domare Westerlind är dock på språng efter hund och hare. Iza går på slag sedan en tid.
I Svartlien tror jag att man har gått på Bodegan. 

11:30
Roj jobbar på i Byssträsk. Daisy är släppt på nytt. I Österå går det bra för Rebus och det börjar närma sig prisdrev. Lille krabaten i Byssträsk har man nu sett 5 ggr. Jonna går på slag. Muzze är nu klar med första haren i Ruskliden. Han skall kopplas och sedan släppas på nytt.

11:20
Daisy kopplad och drevdjuret förblev okänt. Trots att domare Berg sprang 3000 meter hinder på bra tid. Iza är släppt i nytt område. På bilden ser ni Knalls hare i Dosliden. Det blev dötappt för Atixa i Stugusjö meddelar domare Bengt Ljungberg. Appi går på slag. Lennon har tappt i Långliden. Muzze driver igen efter en tappt i Ruskliden.

11:10
Så här ser han ut...den lille krabaten som försökte lura Tuija redan efter 6 min. Knall har haft en tappt men har fått igång haren nu igen. Rebus driver med bra tryck nu i Österå. Pelé är kopplad och matte ser väldigt nöjd ut meddelar domare Ari Forsmark. Stejas hare har man sett 2 ggr och den buktar väldigt snävt.

11:00
Wiivi driver hare i Gäddträsk. Och Appi går på slag. Steja kämpar på med en liten hare. Siiri fick dötappt och man flyttar. Likaså i Svanamyra för Ila. När man har sett haren då får man fika... Det är sedan gammalt säger domare Jan-Erik Jonsson i Gäddträsk. I Höglunda höll man på bli omkull sprungen av hare och hund. Daisy kopplad och man byter område. Upptag för Hero.

10:50
Upptag i Långliden för Lennon. Tuija har fått igång sin hare igen och man har sett den ytterligare en gång. Hilda (på bilden) har också löst sin tappt och driver nu för fullt. Kahlo har prisdrev i Köningslund men man misstänker att haren krupit under i byn. Man kopplar och gör en förflyttning. Och Satan bryter för dagen pga av skada. 

10:40
Hero går på slag nu så det var en lyckad förflyttning. Roj jobbar på i Byssträsk och har avancerat över 2 km på slagarbetet. Och Zäta driver på i Alslund. Nu fick Rebus upp i Österå och matte jublar. Tuija fick upp en hare men det blev krångel redan efter 6 min. I Umgransele funderar man på att koppla Iza och göra en förflyttning. Ayas hare har man nu sett 3 ggr.

10:30
Hilda har fortfarande tappt. Jessie söker på men inga nya slag ännu. Tur att Ingeborg fick den kanske bäst tränade domaren i Björn Berg. Drevet drog iväg 2 km och Berg hakar på. Pelé driver bra och det blir långa streck på skogsprotokollet. På bilden Birks hare som smiter förbi domare Wiberg. Hero nu kopplad och man gör en förflyttning. Vinna driver bra i Kroksjö och har prisdrev nu.

10:20
Butter på sök i Pauträsk inga slag ännu. Birk driver för fullt och man har sett haren. Knall driver en unghare så löven fladdrar. På bilden domare Christer Nilsson som lyssnar på Vinnas drev i Kroksjö. Och hon driver hare. Wiivi har fått upp och öser på för fullt i Gäddträsk. 

10:10
I Gäddträsk tittar man på Hund-TV och Wiivi jobbar på slag. Hilda har tappt just nu. Och Aya har nu äntligen tagit upp. Yonna hittar inga slag men söker på. Siiri tog ju upp tidigt imorse men har nu tappt. Iza går fortfarande på slag. Lilly kopplad i Svartliden och man gör en förflyttning. Rebus kämpar på i Österå. Saga driver hare i Fäboliden. Diva likaså men tappt just nu. Lovis går på slag. På bilden Muzzes hare.

10:00
Tappt i Svanamyra just nu. Diva har haft lite tappter men driver nu igen. Rojs slagarbete har dragit iväg 1,2 km men han verkar jobba på bra. Och nu kan Ingeborg andas ut för Daisy har tagit upp. Likaså Steja i Vinliden. I Stugusjö har man nu sett Atixas hare 12 ggr!!

09:50 
Jessie tappade bort haren och man gör en förflyttning i Granberg. Zäta driver bra i Alslund. Birk har tagit upp nu efter ett bra slagarbete. Meddelar domare Bengt-Göran Wiberg. Satan blev inte bönhörd i Rusele utan det blev dötappt. Och nu har Aya slag i Höglunda meddelar domare Kjell Fredin. 

09:40
Pelé driver haren som ni ser på bilden och var en minut efter. Då brukar det vara fullt ös! Rebus drog iväg 1,5 km i Österå men går nu på slag. Knall har tagit upp i Dosliden. Lilly har tappt nu Svartliden.

09:30
Tydligen halvtid nu för Hilda. Vi får väl hoppas att det inte betyder att man måste vila. Wiivi går nu slag i Gäddträsk. Inga nattslag ännu i Höglunda för Aya. Muzze driver fint i Ruskliden och det är hare. Steja går på slag nu. På bilden fjolårets vinnare Ruskametsän Wiivi.

09:20
I Byssträsk verkar Roj ha hittat något intressant. Vinna går på slag i Kroksjö. På bilden är det haren i Svanamyra som kommer trippande. Och Tuija jobbar på för att få upp i Bjurträsk. Hero jobbar på i Långsele. Drevet går lite knackigt nu för Pelé men inga noterbara tappter ännu meddelar domare Ari Forsmark.

09:10
Ingeborg och vägvisare Anders Högberg njuter av solen i Kattisavan. Satan har tydligen tappt i Rusele och vi får väl be en bön att han löser den.

09:00
På bilden ser ni Atixas hare som har visat upp sig fyra gånger. Aya söker i fina turer men har inte hittat några slag ännu. Pele har tagit upp och Lovis går på slag. Daisy går på slag och ägaren tycker att det är dags för upptag. Ila har tagit upp i Svanamyra. Lennon går på slag och det verkar lukta gott meddelar domare Arnold Holmgren. Och nu har Lilly hittat ägaren till pärlorna. Hilda kör på i Norrgård och drevet flyter på fint. Wiivi söker på och Roj är släppt på nytt.

08:45
Inga slag ännu för Zäta i Alslund. Diva har jobbat ordentligt på slag och har nu fått upp i Gäddträskliden. I Byssträsk kopplar man Roj och gör en förflyttning. Och Lilly söker nu ägaren till pärlorna och går på slag. Det skall tydligen vara en hare på denna bild från Rusele.

Emma & Jessie Emma & Jessie

08:35
I Granberg har man konstaterat att det är hare som Jessie driver. Iza går på slag. Likaså Birk på Björnvägen. Steja har också slag i Vinliden. Muzze tog upp 08.27 fortfarande okänt drevdjur meddelar man från Ruskliden. Satan driver hare i Rusele. Amen!

08:25
I Svartliden har man gjort ett härligt fynd. Dessa små pärlor är det skönt att hitta när man är på prov. Björnekes Lilly har nosat på dessa. Rebus går på slag, Jessie har fått upp något i Granberg meddelar domare Erik Dahl. Hilda har också upptag i Norrgård meddelar domare Rickard Sjöstrand.
Daisy verkar också gå på slag och även Pelé i Djupliden.

08:15
I Umgransele förväntar sig domare Håkan Forsberg att haren skall komma efter denna väg. Finns ett ordspråk som säger annat.
Tuija går på slag i Bjurträsk och i Gäddträsk har Wiivi släppt några skall. I Stugusjö är det upptag för Atixa drevdjuret fortfarande okänt.

08:05
Skulle tro att det är full fart i skogarna runt Lycksele. Samtliga hundar är  nu släppta och spänningen är olidlig. I Österå eldar man för fullt. 

07:56
Nu börjar det närma sig tid för släpp. Här ser vi Diva och Marita ladda upp inför släpp i Gäddträskliden. Med domare Bjarne Engström.