08:00
Ca. 10 cm nysnö i Lyckseleskogarna. Ila tog upp 08:05 i Fäboliden. 

08:10
Full fart på hundarna bara hoppas att man hittar något spår. Detta brukar ju vara ett bra knep. 

08:20
Marita Lindholm gör en sista check att pejlen fungerar. Hon går med Bella i Granberg med Erik Dahl som domare.

08:30
I Bjurträsk har Ajo fått upp en räv. Och Molle i  Österås verkar ha hittat något intressant.

08:40
Skardstugans Järva har fått upp i Norrgård. Och i Ruskliden är man på G efter en liten fadäs. Domare Erik Edvardsson har många strängar på sin lyra. Zoya går på slag i Kroksjö.

08:50
Zoya har fått upp i Kroksjö. Ajo kämpar på med räven i Bjurträsk. Tuija söker i Rönnås och man eldar och väntar. I Umgransele är det något på gång rapporterar domare Gunnar Wallström.

09:00
Det är dom här spåren man vill hitta idag. Rickard Sjöstrand i Norrgård har delat med sig. Hos Arok i Köningslund är det lugnt än så länge. Likaså hos Aja o Vargträsk.
 

09:10
I Vinliden upplever man en fantastisk soluppgång. I Finkengård har Iza fått upp och man har sett haren. Hos Lovis i Svanamyran är det lungt och likaså hos Jessie i Gäddträsk.
 

09:20
I Ruskliden kämpar Aya på och söker. Ejra har tagit upp en hare i Pauträsk meddelar domare Tord Önnestig. Ajos räv har grytat. Domare Westerlind kämpar på med elden i Österås. Och Norrgård är det tappt just nu. En hare som buktar mycket snävt. 
 

09:30
I Bjuträsk tar man en fikapaus i solen. Zoya är tillbaka efter ett kortare drev. Man misstänker att drevdjuret grytat. En liten hare var det. Daisy söker ut bra i Åttonträsk men inga slag ännu.
 

09:50
Dante markerar slag men man ser inga spår. Roj söker på i Storberget. Och Klinten eldar man för Satan. 
 

10:00
I Kroksjö får man lite draghjälp minsann. Speja söker på ute vid Tallmyrvägen. Soligt och fint i Granberg men inget upptag ännu för Bella.  
 

10:10
Så här fint har man det i Granberg. En etta med kokvrå. Aningen spartansk inredning men det verkar ändå vara trivsamt. I Vinliden har man kopplat för en förflyttning. Aja är släppt på nytt. Inga slag ännu i Ruskliden.
 

11:50
Tuija är på sök i nytt område. I Finkengård går matte omkring med ett stort leende..? Vad kan det betyda. I Vinliden är man vid gott mod och kämpar på. Ila har fått upp på nytt i Fäboliden.

12:00
Tuija släppt i nytt område. Jessie också släppt i nytt område

12:10
Dante släppt i nytt område. Järva kopplad och släppt i nytt område. Molle kopplad och man gör en förflyttning. 
Nu tänds det lite hopp i Rönnås. Sahlin smörjer kråset. Solbrillorna är också på.

12:40
Nu tar man lunch i Kroksjö. Hoppas att inte hare och hund gör det samma. Satan verkar ha hittat något. Hoppas att det inte berör domaren. Järva har fått upp på nytt. Och Aya har slag i Ruskliden

12:50
Nu börjar det att hetta till Granberg. I Norrgård ser man såna här spår. Speja går på nya slag. Aya driver hare i Ruskliden.

13:10
Dante kopplad för en förflyttning. Tuija jobbar på och känner genom snön att haren varit där. Satan kämpar på men inget upptag ännu

14:20
Lovis chillar med domare Olavi Niskanen. Ajo bryter för dagen. Likså Butter.

10:30
Hilda har fortfarande tappt. Jessie söker på men inga nya slag ännu. Tur att Ingeborg fick den kanske bäst tränade domaren i Björn Berg. Drevet drog iväg 2 km och Berg hakar på. Pelé driver bra och det blir långa streck på skogsprotokollet. På bilden Birks hare som smiter förbi domare Wiberg. Hero nu kopplad och man gör en förflyttning. Vinna driver bra i Kroksjö och har prisdrev nu.

10:20
Butter på sök i Pauträsk inga slag ännu. Birk driver för fullt och man har sett haren. Knall driver en unghare så löven fladdrar. På bilden domare Christer Nilsson som lyssnar på Vinnas drev i Kroksjö. Och hon driver hare. Wiivi har fått upp och öser på för fullt i Gäddträsk. 

10:10
I Gäddträsk tittar man på Hund-TV och Wiivi jobbar på slag. Hilda har tappt just nu. Och Aya har nu äntligen tagit upp. Yonna hittar inga slag men söker på. Siiri tog ju upp tidigt imorse men har nu tappt. Iza går fortfarande på slag. Lilly kopplad i Svartliden och man gör en förflyttning. Rebus kämpar på i Österå. Saga driver hare i Fäboliden. Diva likaså men tappt just nu. Lovis går på slag. På bilden Muzzes hare.

10:00
Tappt i Svanamyra just nu. Diva har haft lite tappter men driver nu igen. Rojs slagarbete har dragit iväg 1,2 km men han verkar jobba på bra. Och nu kan Ingeborg andas ut för Daisy har tagit upp. Likaså Steja i Vinliden. I Stugusjö har man nu sett Atixas hare 12 ggr!!

09:50 
Jessie tappade bort haren och man gör en förflyttning i Granberg. Zäta driver bra i Alslund. Birk har tagit upp nu efter ett bra slagarbete. Meddelar domare Bengt-Göran Wiberg. Satan blev inte bönhörd i Rusele utan det blev dötappt. Och nu har Aya slag i Höglunda meddelar domare Kjell Fredin. 

09:40
Pelé driver haren som ni ser på bilden och var en minut efter. Då brukar det vara fullt ös! Rebus drog iväg 1,5 km i Österå men går nu på slag. Knall har tagit upp i Dosliden. Lilly har tappt nu Svartliden.

09:30
Tydligen halvtid nu för Hilda. Vi får väl hoppas att det inte betyder att man måste vila. Wiivi går nu slag i Gäddträsk. Inga nattslag ännu i Höglunda för Aya. Muzze driver fint i Ruskliden och det är hare. Steja går på slag nu. På bilden fjolårets vinnare Ruskametsän Wiivi.

09:20
I Byssträsk verkar Roj ha hittat något intressant. Vinna går på slag i Kroksjö. På bilden är det haren i Svanamyra som kommer trippande. Och Tuija jobbar på för att få upp i Bjurträsk. Hero jobbar på i Långsele. Drevet går lite knackigt nu för Pelé men inga noterbara tappter ännu meddelar domare Ari Forsmark.

09:10
Ingeborg och vägvisare Anders Högberg njuter av solen i Kattisavan. Satan har tydligen tappt i Rusele och vi får väl be en bön att han löser den.

09:00
På bilden ser ni Atixas hare som har visat upp sig fyra gånger. Aya söker i fina turer men har inte hittat några slag ännu. Pele har tagit upp och Lovis går på slag. Daisy går på slag och ägaren tycker att det är dags för upptag. Ila har tagit upp i Svanamyra. Lennon går på slag och det verkar lukta gott meddelar domare Arnold Holmgren. Och nu har Lilly hittat ägaren till pärlorna. Hilda kör på i Norrgård och drevet flyter på fint. Wiivi söker på och Roj är släppt på nytt.

08:45
Inga slag ännu för Zäta i Alslund. Diva har jobbat ordentligt på slag och har nu fått upp i Gäddträskliden. I Byssträsk kopplar man Roj och gör en förflyttning. Och Lilly söker nu ägaren till pärlorna och går på slag. Det skall tydligen vara en hare på denna bild från Rusele.

Emma & Jessie Emma & Jessie

08:35
I Granberg har man konstaterat att det är hare som Jessie driver. Iza går på slag. Likaså Birk på Björnvägen. Steja har också slag i Vinliden. Muzze tog upp 08.27 fortfarande okänt drevdjur meddelar man från Ruskliden. Satan driver hare i Rusele. Amen!

08:25
I Svartliden har man gjort ett härligt fynd. Dessa små pärlor är det skönt att hitta när man är på prov. Björnekes Lilly har nosat på dessa. Rebus går på slag, Jessie har fått upp något i Granberg meddelar domare Erik Dahl. Hilda har också upptag i Norrgård meddelar domare Rickard Sjöstrand.
Daisy verkar också gå på slag och även Pelé i Djupliden.

08:15
I Umgransele förväntar sig domare Håkan Forsberg att haren skall komma efter denna väg. Finns ett ordspråk som säger annat.
Tuija går på slag i Bjurträsk och i Gäddträsk har Wiivi släppt några skall. I Stugusjö är det upptag för Atixa drevdjuret fortfarande okänt.

08:05
Skulle tro att det är full fart i skogarna runt Lycksele. Samtliga hundar är  nu släppta och spänningen är olidlig. I Österå eldar man för fullt. 

07:56
Nu börjar det närma sig tid för släpp. Här ser vi Diva och Marita ladda upp inför släpp i Gäddträskliden. Med domare Bjarne Engström.